Usein kysyttyä

Kuinka pitkään toimitus kestää? Mistä lähetykset lähtevät matkaan?

Lähetykset toimitetaan UPS:n kautta ja ne ovat ilmaiset jos ostoksesi ylittävät yli 250€. Lähetys kestää noin 4-6 päivää suurimpaan osaan suomea. Jos haluat nopeamman lähetyksen, valitse UPS Express shipping nopeammalle toimitukselle. Yleensä ennen klo 9 aamulla (ma-pe) tilatut lähetykset lähtevät matkaan vielä saman päivän aikana. Sinulle lähetetään tilausnumero ja tilausvahvistus kun tilaus on lähtenyt varastostamme. Lähetykset pakataan hyvin, näin taataan se että ne saapuvat perille ehjinä ja tuoreina.

Lähetyksemme lähtevät matkaan Barcelonan ulkopuolelta. (Mitä, Espanjasta?!) Ei hätää. Olemme myyneet kinkkuja jo yli kymmenen vuotta ja tiedämme mitä teemme. UPS on kaikkein luotettavin, voimme koko ajan nähdä missä lähetykset menevät ja se on nopea. Lähettämällä kinkut Espanjasta takaamme sen että tiedämme mitä me myymme ja voimme tehdä sen espanjalaisilla hinnoilla.

Kuinka Ilmakuivattu kinkku (Jamon) säilytetään?

Ennen ensimmäistä siivutusta, kinkku säilyy sellaisenaan jopa kolme kuukautta. Jos siivutat sen vasta viikon tai kahden päästä, voit ihan hyvin jättää kinkun odottamaan laatikkoon, valolta ja lämmöltä suojattuna, ihan vain huoneenlämpöön, kinkku on vakuumissa laatikon sisällä. Jos haluat säilyttää sitä pitempään leikkaamatta, kinkku kannattaa joko riiputtaa tai laittaa se jalustalleen. Jos haluat siivuttaa kinkkua, se kannattaa laitaa jalustalleen.

Kuinka pitkään kinkku on syötävää?

Ennen siivutusta kokonainen kinkku säilyy kolme kuukautta jos se on säilytetty riiputtamalla tai jalustallaan. Kun ryhdyt siivuttamaan sitä, se säilyy noin kuukauden. On parempi siivuttaa kinkkua usein, tämä ehkäisee kinkun kuivumista. Hyvä keino on säilyttää pala kinkun kamaraa jonka otat pois ennen siivuttamista ja laittaa se “laastariksi”leikkauskohdan päälle peittäen leikkauskohdan.

Miten kinkku säilytetään?

Luulliset kinkut eivät vaadi jääkaappia. Luuttomat ja siivutetut kinkut säilyvät paremmin jääkaapissa.

Kuinka valita kinkku?

Tulihan se sieltä! Vastaus löytyy meidän esittelyosiosta, Kaikki Kinkusta!

Onko kinkun leikkaaminen vaikeaa?

Luullisen kinkun siivuttaminen kaipaa hieman harjoittelua, mutta harjoittelu tekee mestarin (ja tämä harjoittelu on herkullista)! Tarvitset kinkkutelineen ja pitkän fileointi-veitsen jossa on taipuisa terä, periaatteessa samanlaisen jolla leikkaat ohuen ohuita siivuja graavisuolatusta lohesta. Käytä ensin terävää, sahalaitaista veistä (leipäveitsi käy hyvin) leikkaamaan kinkun kova “kuori “ eli kamara ja käytä vasta sen jälkeen ohutteräistä fileoitintiveistä, muuten fileointiveitsi tylsyy tarpeettomasti. Jos olet päättänyt käyttää veistä joka tulee meidän kinkkutelineen mukana, muista teroittaa sitä usein. Suosittelemme kuitenkin investoimaan parempaan fileointiveitseen. Tavoite on leikata ohuen ohuita siivuja joista näkyy melkein läpi. Älä pelästy valkoista rasvaa kinkussa, siinä on paljon makua! Keltainen rasva kannattaa leikata pois ja heittää roskiin. YouTubesta löytyy monta hyvää videota kinkun leikkauksesta.

Luuton kinkku voidaan siivuttaa käsin erittäin terävällä veitsellä, mutta parhaimman tuloksen saat jos se siivutetaan koneella. Olemme kuulleet useasta avuliaasta lihakauppiaasta joka on suostunut siivuttamaan kinkun muutamasta eurosta, muutamasta kinkkusiivusta tai jopa hymystä.

Kuinka paljon kinkkua tarvitsen?

Yleensä kinkut (potka, takajalka) painavat noin 7-8 kiloa. Oikein siivutettuna siitä noin 50-60% on maukasta kinkkua, loput on nahkaa, luuta tai rasvaa. Jos tarjoilet kinkkua alkupalaksi tai tapaksena, noin 50g/henkilö on hyvä määrä. Olemme kuitenkin kuulleet että jotkut vieraat syövät niin paljon kinkkua kuin sitä vaan tarjoillaan, hyvä kinkku on erittäin koukuttavaa! Pääruoaksi noin 100g/henkilö on hyvä määrä.

Lapakinkku (paleta espanjaksi) painaa yleensä noin 4-5 kiloa ja siinä on enemmän rasvaa kuin takajalassa (potka, kinkku) — noin 40% lapakinkun painosta on herkullista kinkkua.

Mitä teen jos tuote ei vastaa odotuksiani?

Haluamme että olet tyytyväinen ostokseesi. Jos jostain syystä et ole tyytyväinen tilaukseesi, ota meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa. Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen montse@iberiankinkku.fi tai soittaa meille numeroon (09) 2316 0841 ja korjaamme asian.

Jos muutat mielesi ennen kuin tilaus lähtee varastostamme, olemme valmiita hyvittämään sinulle 97% tilauksen loppusummasta. Luottokorttiyhtiöt veloittavat meiltä 3% tilauksista joten sitä osaa emme valitettavasti voi korvata.

Lähetättekö kinkkuja myös USA:an?

Jos haluat lähettää kinkkua USA:an, ole hyvä ja tilaa meidän englanninkieliseltä sivulta https://hamlovers.com

Lisää yrityksestä IberianKinkku.fi

IberianKinkku.fi:n omistaa ja operoi Ibericsa SL, P.I. Catex Moli, 08640 Olesa de Montserrat, Spain.
Liity sähköpostilistallemme!
Tilaa Iberiankinkun uutiskirje. Saat tietoa uusista tuotteistamme ja tarjouksista. Uutiskirjeen tilaajalle lähetämme heti alennuskoodin.
    Tilaa uutiskirje tästä